VAD ÄR EN COPYWRITER?

En copywriter är en kreatör som tillsammans med sitt team ska komma på en idé och lösning för kommunikationen åt kundens vägnar. Den skapar textinnehåll för olika kunders vägnar eftersom en copywriters syfte i grunden är att skriva.

Det finns olika copywriter utbildningar man kan gå om man är intresserad av att jobba som copywriter. Kolla nedan för att ta del av våra bästa tips.

Vad gör en copywriter?

 

Vad gör en copywriter egentligen? Det är en fråga många undrar. En copywriter arbetar med att skapa textinnehåll i exempelvis kampanjer, på en hemsida eller liknande. Det är viktigt att du som copywriter ska kunna skapa ett intresseväckande innehåll och kunna formulera dig, så att oavsett vilket målgrupp du har, kan ta in och förstå ditt budskap.

 

Research är en stor del av en copywriters jobb, det gäller att samla in bakgrundsmaterial och fakta om det man ska skriva om. Men det är också viktigt att tänka fritt, annorlunda och ha fantasi. Du ska ha ett bra tålamod, vara noggrann och ha ett intresse för att skriva.

 

De texter som en copywriter skriver varierar. Det kan ibland vara längre texter, lite kortare och mer komplicerade då det innehåll som ska vara med är väldigt viktigt. Det kan även vara viktiga rubriker man ska hitta på som har stor betydelse för texten samt för att skapa ett intresse hos läsaren. Det är väldigt viktigt att man når sin målgrupp och förmedlar sitt budskap på rätt sätt.

Successful female grapic designer watching tutorial about creative ideas at laptop computer during working process in office.Positive student with blonde hair reading business news on netbook

Jobba som copywriter

När man jobbar som copywriter gör man oftast inte det ensam utan man arbetar i ett team som består av bland annat en Art director och en projektledare. Som copywriter arbetar man oftast på en reklambyrå eller en kommunikationsbyrå. Det finns även vissa som frilansar som copywriters.

 

Copywriters är ett populärt yrke, det finns många utbildningar och kurser som du kan gå för att bli en copywriter.

Copywriter - utbildning

Är man intresserad av att arbeta som en copywriter finns det en del olika utbildningar runt om i Sverige som man kan gå. En del är på yrkeshögskolor och andra är på fristående skolor.

När du sedan är klar med din utbildning är det dags att börja jobba som copywriter. Copywriters har blivit ett populärt yrke, de finns många olika reklam- och kommunikationsbyråer runt om i landet som söker copywriters. Här kan du söka lediga jobb för copywriters.